Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ стана символ на некачествените ремонти

...
Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ стана символ на некачествените ремонти
Коментари Харесай

Все още не е ясно кога ще приключи ремонтът на Граф Игнатиев

Ремонтът на ул. „ Граф Игнатиев “ стана знак на некачествените поправки в София под ръководството на ГЕРБ . Това съобщи общинският консултант от „ Политическа група 5 “ в Столичния общински съвет Симеон Славчев пред БНР.

„ Недоволството на хората от ремонта е изцяло заслужено. Този ремонт трябваше да бъде основен и знаков, само че с позитивен знак “, сподели Славчев и уточни, че в последна сметка се е получило тъкмо противоположното.

Затова от „ Политическа група 5 “ внасят специфична разпоредба, която контролира качеството на ремонтите. „ Всяка компания, която не прави качествено ремонт или не съблюдава периодите, да получава минус точки, явявайки се за социална поръчка. По този метод тези компании, които правят некачествени поправки, да отпадат “, изясни Славчев и добави, че ще се следи цялата история на компаниите и свързаността им. По думите му сега текстовете се разискват с всички заинтригувани страни. Той се надява до края на годината наредбата да бъде импортирана.

Идеята е да бъде основана специфична работна група, в която да има хора, които схващат и от механически индикатори, сподели още общинският консултант и добави мнението си: „ За нас най-важни са техническите индикатори, а не самата цена “.

„ При ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ е изменен планът. Кой си разреши нелегално да промени плана? Това се оказва всеобща процедура в Столична община “, разяснява Славчев.

Зам.-председателят на Общинския съвет в София от ГЕРБ Николай Стойнев заяви, че от на следващия ден стартира пробния интервал с напредването на трамваите по ремонтираната улица. Той призна, че има закъснение в връзката, а районният кмет въобще отсъства.

Където е допустимо, оградите се отстраняват поетапно, сподели Стойнев. Живущите в региона и хората, които имат бизнес там, сложиха редица въпроси, по които всекидневно се работи, добави той.

“Внушенията, които се вършат, че се харчат обществени средства по няколко пъти за едно и също нещо – изрично не дават отговор на истината “, означи Николай Стойнев. Той бе безапелационен, че в случай че се постанова, по няколко пъти ще се преработват някои места, до момента в който не се направи по този начин, че да дава отговор на стандартите. По думите му пропуските се отстраняват за сметка на компанията.

Стойнев не отговори на въпроса по кое време ще завърши целия ремонт.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР