Ремонтът на столичния площад Славейков ще продължи и след премахването

...
Ремонтът на столичния площад Славейков ще продължи и след премахването
Коментари Харесай

На „Славейков” ще се работи и след отварянето му за пешеходци

Ремонтът на столичния площад „ Славейков ” ще продължи и след премахването на оградите, с които „ Джи Пи Груп ” до момента маркираше зоните, в които още се работи. Общината заяви, че до края на деня през вчерашния ден всички заграждения в така наречен централна Зона 2 би трябвало да изчезнат изцяло, с цел да се улесни достъпът на пешеходците. Готов е и фонтанът в центъра на площада, който би трябвало да проработи в околните дни. Предстои да се върне пейката „ Славейкови ” наоколо до ул. „ Солунска ”.

Всичко това ще стане, макар че изпълнителят на обекта продължава да прави разнообразни действия по площада и да отстранява забележки. Още не са инсталирани и новите ограничители по трамвайното трасе на ул. „ Граф Игнатиев ”, макар че през уикенда най-сетне бяха демонтирани така наречен перки на акула. Продължава и неяснотата по какъв начин тъкмо ще се разположат новите пейки по „ Славейков ”, откакто се оказа, че поради несполучливо проектантско решение има заплаха те да бъдат рисково покрай линиите.

Столичната община към момента не афишира публично съответна дата, на която всички строително-монтажни действия в Зона 2 би трябвало да приключат. За всеки ден забавяне „ Джи Пи Груп ” дължи наказателна клауза в размер на 1 на 100 дневно от цената на контракта, или 240 000 лева, само че какви са периодите, към този момент е напълно неразбираемо. На осведомителната табелка на „ Славейков ” като краен период за реконструкцията продължава да стои датата 20 май, само че кметът Йорданка Фандъкова и основният проектант Здравко Здравков към този момент неведнъж обявиха, че за край ще се смята „ краят на месеца ”.

И през вчерашния ден от „ Московска ” 33 не оповестиха кой от двата периода е годен и единствено припомниха, че строителният контрол е признал на „ Джи Пи Груп ” 86 дни за неработни „ заради неподходящи метеорологични условия ”. Както към този момент е добре известно, трансформиралият се в именит ремонт на „ Графа ” стартира на 8 май 2018 година и в началото трябваше да завърши за 300 календарни дни.

Проблем след проблем

Гражданската организация „ Спаси София ” популяризира нови фотоси от към този момент ремонтирани сектори, на които се вижда разминаване сред настилките и друг цвят от поставените плочки. „ Виждаме резултата от мърляво осъществяване и цялостна липса на контрол. Качеството на настилката е друго, за което и преди сме алармирали, само че реакция няма. Растерите са изцяло сбъркани и са завършвани на принципа " както ми пристигна ". Настояваме за неотложно превръщане на настилките там, където растерът не е спазен, а фугите са големи, за замяна на всички плочки с друго качество, за налагане на санкция за некачествено осъществяване на компанията ”, приканва неправителствената организация.

 

  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР