Ремонтът на спортна зала "Балканиада" в Лом ще завърши до

...
Ремонтът на спортна зала "Балканиада" в Лом ще завърши до
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на спортната зала в Лом

Ремонтът на спортна зала "Балканиада " в Лом ще приключи до месец и половина, оповестиха от локалната администрация. В момента се оборудва и след 30 дни престой залата още веднъж ще бъде пусната, сподели кметът Георги Гаврилов и добави:
"Спортовете, които желая да развия, са главно хандбал, волейбол и баскетбол. Отделно е боксът, който е обичаен за града като спорт. Същевременно имаме художествена гимнастика, даже сега има две девойки, които ще ни показват на републиканско състезание по художествена гимнастика, приказвам във възраст деца. Акробатиката на Росен Войнов - там също сме първенци, ще може и той да я употребява. Тоест аз желая да дам опция всички спортове, които са в зала, да я употребяват. Залата ще бъде за безплатно потребление, всичко ще бъде финансирано от общината. "
Ремонтът на зала "Балканиада " се финансира с 500 000 $ от наследството на доктор Андрей Георгиев, 1 100 000 лв. са от държавния бюджет. Необходими са още 800 000 лв., които кметът се е заел да обезпечи.
Ремонтираната зала ще бъде мултифункционална, като ще може да се употребява както за спортни надпревари, по този начин и за други прояви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР