Ремонтът на пропадналия мост край Червен бряг, който трябва да

...
Ремонтът на пропадналия мост край Червен бряг, който трябва да
Коментари Харесай

Покачване на Искър застрашава ремонта на моста край Червен бряг

Ремонтът на пропадналия мост край Червен бряг , който би трябвало да завърши до 60 дни, стартира при тежка метеорологична конюнктура, съобщи бТВ.

Според кмета инж. Данаил Вълов минусовите температури не затрудняват работата. Проблем обаче може да се окаже п окачването на равнището на р. Искър. Той изясни, че с цел да се отбива реката, би трябвало да се укрепят две колони.

 Жители на Червен бряг излизат на митинг
Жители на Червен бряг излизат на митинг

Без достъп са няколко село поради рухнал мост

В момента мостът може да се употребява само от пешеходци, а колите би трябвало да заобикалят 90 км. Дори откакто оборудването бъде възобновено, по него ще минават единствено леки коли. Това обаче няма да позволи казуса с бизнеса, безапелационни са бизнесмени.

Ежедневно на стотици служащи им се постанова да заобикалят, с цел да отидат на работа. Някои от тях излизат и в неплатен отпуск. Потърпевши от неналичието на директен достъп са общо 7000 души.

Кметът акцентира, че мостът не пропаднал поради минаването единствено на няколко тежкотоварни камиона. Той изясни, че до сриването се стигнало заради ремонта на моста при Чомаковци. Според Вълов мостът при Червен бряг се развалил, когато по него почнали да минават нерегламентирано още тирове.

Припомняме, през вчерашния ден президентът Румен Радев разиска с военния министър Красимир Каракачанов опцията да се сложи понтонен мост , който да улесни придвижването в района.

 Президентът звъни на военния министър за понтонен мост за Червен бряг
Президентът звъни на военния министър за понтонен мост за Червен бряг

Президентът Румен Радев звънна на министър Красимир Карачаканов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР