Ремонтът на пътя Просеник-Горица вече е започнал и много скоро

...
Ремонтът на пътя Просеник-Горица вече е започнал и много скоро
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя Просеник-Горица е дългоочакван от жителите на три общини

Ремонтът на пътя Просеник-Горица към този момент е почнал и доста скоро всички, които всекидневно го употребяват, ще пътуват безвредно и комфортно. Това показа националният представител от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева. Натоварената права е част от републикански път ІІІ-2085- " Руен-Просеник-Горица- Гюльовца ", a рехабилитацията обгръща сектора от км.20,300 до км.29,623, който е в доста неприятно положение. Възложител на ремонта е Агенция " Пътна инфраструктура “. Стойността на поръчката е близо 500 000 лева, като срокът за привършване е юли месец тази година.

" Като гражданин на община Поморие и като депутат нееднократно съм дискутирала този въпрос с жителите, особени в границите на приемните ми дни. Тази права е от изключително значение, защото съединява три общини – Поморие, Руен и Несебър и надлежно селата Горица, Просеник и Гюльовца Пътят е построен преди към 40-50 години и от този момент от време на време се изкърпва, само че не се е правил повсеместен ремонт. Пътното платно от Руен доникъде сред селата Горица и Просеник е в приемливо положение, само че оставащите километри са тестване за водачите “, разяснява бургаският народен представител.

Въпросната права се намира наоколо до курортния комплекс Слънчев бряг и през по-голямата част от годината е натоварена. Това е и най-прекият път до морето за цялата община Руен, която се състои от 39 обитаеми места.

" Важно е да се означи, че по този републикански път минават минават доста рейсове, микробуси и леки коли, пътуващи за Североизточна България през Шумен и през Провадия. Поради тежкото положение на платното, секторът до неотдавна беше рисков за водачите на МПС и се създаваха предпоставки за пътни катастрофи. Радвам се, че напълно скоро този проблем ще остане в предишното и по този начин държавното управление още веднъж демонстрира, че рехабилитацията на пътната мрежа в страната е измежду целите му “, разяснява още Ася Пеева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР