Ремонтът на открития кооперативен пазар в Благоевград ще приключи в

...
Ремонтът на открития кооперативен пазар в Благоевград ще приключи в
Коментари Харесай

Превръщат част от района на пазара в Благоевград в място за забавление, въвеждат модерно осветление с фотоволтаични батерии 

Ремонтът на открития кооперативен пазар в Благоевград ще завърши при започване на юли. Получи се известно закъснение, поради нова концепция пространството да се облагороди и трансформира в място за занимания на благоевградчани. Така то ще се употребява от самото начало, освен в пазарните дни, това съобщи през днешния ден на конференция, кметът на Благоевград, Илко Стоянов.

Градоначалникът заяви, че пазарът би трябвало да се реконструира и модернизира по този начин, че да не е в дисонанс с бъдещия храм на Свети Мина в региона. Припомняме, че теренът за създаване на храма бе дарен с решение на общински съвет- Благоевград, на Неврокопска митрополия.

Върви и работата по построяването на значимите за регионалния център индустриални зони, едната от които е крарй село Зелен дол, а другата в парк " Македония ". Кметът увери, че ще бъде сменено осветлението от Антените до квартал " Струмско " и това се чака да стане доникъде на септември. " Целият град във връзка с осветлението е бил занемарен, работило се е на парче, а останалата част в града е занемарена, сподели градоначалникът, който е безапелационен, че това осветяване ще промени цялата визия на града, желаеме да създадем осветяване с фотоволтаични акумулатори, да се боядисат самите стълбове и се надявам да случи доникъде на септември.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР