Ремонтът на оградата с Турция трябва да попада в гаранционното

...
Ремонтът на оградата с Турция трябва да попада в гаранционното
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Ремонтът на оградата с Турция трябва да попада в гаранционното споразумение

Ремонтът на оградата с Турция би трябвало да попада в гаранционното съглашение и не виждам причина да бъдат обявявани нови публични поръчки за него.

Това заяви бившият министър на защитата в държавното управление на Пламен Орешарски Ангел Найденов във връзка импортирания законопроект за смяна в Закона за публичните поръчки, който ще разреши ремонт и поддръжка на ограда по границата с Турция без авансово осъществяване на социална поръчка за това. 

" Споменавайки гаранционния период и гаранционно поддържане в границите на 5 години, приказваме за нужда, то не виждам причина, заради която всичко, което в допълнение се случва, без значение дали от умишлени дейности за разваляне на оборудването, не е включено в гаранционния период. То би следвало да бъде детайл на съглашението за гаранционно поддържане на оборудването и не попада и не би следвало да попада в процедурата за нови публични поръчки и спомагателни разноски ", сподели Найденов.

Той взе присъединяване в конференция, проведена от Центъра за проучване на защитата и сигурността (ЦИОС), на която беше представено изследване по тематиката " Миграцията в Европа - огромното разминаване сред политици и жители ".

„ На първо място, предлагаме изрично да бъде отхвърлена досегашната политика, предлагана като политика и отношение към бежанската рецесия и бежанските потоци. Европейският съюз би трябвало да предложи нов механизъм на взаимност към граничните страни, измежду които, с изключение на Гърция и Италия, попада и България. Има потребност от нова обща политика – би трябвало да бъдат положени оптимални старания, които да водят в посока доближаване на разликите на съответните страни ", безапелационни бяха от ЦИОС, чийто ръководител е Ангел Найденов. 

Бившият боен министър уточни, че е значимо да има и внезапно редуциране на предоставяните помощи на мигрантите и съобразяването им с държавните равнища:

" Сега те варират в границите на 300 до 800 лева месечно и е належащо да бъдат сведени до националните равнища и да не остава чувството за неправда у жителите на съответната страна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР