Ремонтът на новия път от ивайловградския квартал Лъджа“ до манастира

...
Ремонтът на новия път от ивайловградския квартал Лъджа“ до манастира
Коментари Харесай

Напредва изграждането на новия път до Лъджанския манастир край Ивайловград

Ремонтът на новия път от ивайловградския квартал „ Лъджа “ до манастира „ Свети Свети Константин и Елена “ и римския мост е към своя край. Това заяви кметът Диана Овчарова пред xnews.bg.
Изградено е цялото трасе, а по дължината му е положен оптичен интернет кабел. Запазена е вековната секвоя. Изградени са всички планувани шахти и нови водостоци, а съществуващите са почистени и удължени, сподели още тя. Очаква се да стартира полагането на първия слой асфалтова настилка, а до края на месец юли, да бъде пусната в придвижване цялата права.
Изграждането на новия път е с безвъзмездната финансова поддръжка на ПРСР, по размер „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребни по мащаби инфраструктура ”. След ремонта Община Ивайловград ще направи мястото налично, а дългогодишната фантазия на жителите на квартал „ Лъджа “ и на църквата, към този момент е реалност.
Очаква се с построяването на трасето, манастирът „ Св. Св. Константин и Елена “ да стане част от туристически маршрут. Той се намира на към 2 км от квартал „ Лъджа “ и е разгласен за монумент на културата. В непосредственост се намира римският мост, водещ към средновековната цитадела “Лютица ”. „ И манастирът, и римският мост, са впечатляващи със своята архитектура и прелестно ще се допълват в един общ маршрут. До нея може да се доближи като пешеходен тур. За туристите, това ще е един нов маршрут, който ще запълни, с приятни прекарвания времето им, до момента в който текат разкопките и ремонтните действия край антична вила „ Армира “. Сигурна съм, че и за огромна част от живеещите в Ивайловград и общината, които не са ходили по тези места – това ще е опция да преоткрият хубостта на родния край “, разяснява кметът Диана Овчарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР