Ремонтът на градинките Кристал и Св. Климент Охридски пред Софийския

...
Ремонтът на градинките Кристал и Св. Климент Охридски пред Софийския
Коментари Харесай

Фирмата, ремонтирала градината "Кристал" в София, е глобена с близо 200 хил. лв.

Ремонтът на градинките " Кристал " и " Св. Климент Охридски " пред Софийския университет завърши, заяви зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов, представен от " Фокус ". Издаден е Акт 15, а на фирмата-изпълнител " ПСТ Груп " е наложена оптималната санкция от 186 610 лв. за " недобре свършени действия ".

Това е първият стадий от ремонта на т.нар.Зона 4 на Централната градска част. Той се прави по план на студио А.Д.А., спечелил народен конкурс през 2014 година, и включва цялостно възобновяване на площад " Св. Александър Невски " и прилежащите пространства към църквата " Св. София " и Военния клуб.

Ремонтът се финансира с 21.47 млн. лева по оперативна стратегия " Региони в напредък ", а възложител е Столичната община. Той публично стартира на 2 юли 2018 година и трябваше да завърши тъкмо за една година съгласно контракта сред общината и фирмата-изпълнител.

Още при започване на ремонтните действия кметът Йорданка Фандъкова разгласи противоречие с множеството хрумвания на спечелилия плана за възобновяване на площад " Св. Александър Невски ". Според нея едрите павета по ул. " Оборище " в сектора от ул. " Раковски " до катедралния храм не би трябвало да се подменят, както и осветлението на площада.

Тогава " ПСТ Груп " насочи ремонтните действия единствено към градините " Кристал " и " Св. Климент Охридски ", където бяха заменени настилките и парковата мебел.

На 19 март инспекция на кмета Фандъкова, основния проектант Здравков и зам.-кмета Барбалов откри, че новата настилка по алеите е положена некачествено. Това провокира решението на Фандъкова да замрази целия план за Зона 4, до момента в който не се отстранят нередностите.

Месец преди тази основна поверка Столичната община изиска от основния проектант на София целият ремонт на Зона 4 да се раздели на два стадия. Първият да включва двете градини " Кристал " и " Св. Климент Охридски ", а вторият – всички останали пространства, сред които и площад " Св. Александър Невски ".

На 19 февруари основният проектант позволи желаната етапност на ремонта. По този метод завършването даже единствено на първия стадий обезпечава парите за него от оперативната стратегия " Региони в напредък ".

Вторият стадий на ремонта, който е и много по-съществен, действително се отсрочва във времето след локалните избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР