Ремонтът на дома да се ползва като възможност за данъчни

...
Ремонтът на дома да се ползва като възможност за данъчни
Коментари Харесай

Данъчни облекчения за домашен ремонт предвижда финансовото министерство

Ремонтът на дома да се употребява като опция за данъчни облекчения, предлага Министерството на финансите в нов план за промени на Данъчно-осигурителния кодекс, оповестен за публично разискване на уеб страницата на ведомството.

Според предложение на институцията доказуемият разход за осъществяване на ремонт у дома ще може да се изважда от данъчната основа за годината. Максималната сума, която ще може да се заявява е 2000 лева, което значи, че по този начин данъкоплатците ще могат да понижат дължимите за годината налози с 200 лева

Важно изискване за облекчение на налозите е ремонтът да е осъществен против публикуван фискален бон, квитанция, банков превод или различен документ.

Друго изискване за приемане на данъчната отстъпка, е недвижимият парцел, на който се прави ремонт, да се намира на територията на България. Също по този начин подобренията по парцела би трябвало да са направени от местни лица на страна членка на Европейския съюз или на друга страна –страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Освен това данъчните инспектори ще ревизират дали ремонтираният парцел не е по някакъв метод обвързван с компанията, която прави ремонтните активност. Ще се ревизира и за връзка сред притежателя на ремонтираното жилище и компанията, която прави подобренията.

Когато жилището е благосъстоятелност на повече от едно физическо лице, облекчението може да се употребява от всеки съсобственик, при изискване че общият размер на облекчението, употребен от всички съсобственици, за парцела не надвишава 2000 лева

По този метод страната цели да изсветли строителния бранш в страната. От друга страна, страната ще се опита да подтиква хората да употребяват лицензирани строителни услуги, а не такива „ на черно “.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР