Ремонтът на бул. Шипченски проход в София е приключил, като

...
Ремонтът на бул. Шипченски проход в София е приключил, като
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. "Шипченски проход" е завършен качествено, твърди фирмата изпълнител

Ремонтът на бул. " Шипченски проход " в София е завършил, като към този момент дава отговор на всички условия за качество. Това пишат в известие до медиите от " Пътища и уреди " АД, което извършва строителните действия по обекта.

Преди два дни кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че договорите на " Пътища и уреди " ЕАД и " ПСТ груп " ЕАД с общината ще бъдат прекъснати поради некачествено осъществяване на поправки и поддръжка на уличната мрежа. До момента обаче от общината към момента не са удостоверили, че споразуменията са прекъснати.

" Пътища и уреди " има контракт за 8 млн. лв. със Столичната община за ремонт на части от булевардите " Шипченски проход ", " Асен Йорданов ", " Президент Линкълн ", които се извършват тази година, и на " Искърско шосе ", който се възнамерява за 2018 година и е с планирана стойност към 5 млн. лв..

Като причина за прекратяването на контракта с " Пътища и уреди " кметът уточни осъществяването на ремонта на " Шипченски проход ". От компанията споделят, че е отстранила за своя сметка " отклоненията в износващия слой на асфалта ", които са установени при инспекция на Столичната община и в този момент булевардът дава отговор на условията в плана.

От сдружението не разясняват изказването на Фандъкова , само че показват, че макар " позволените пропуски " при осъществяването на " Шипченски проход ", " Пътища и уреди " има потенциал да извърши оставащата част от контракта.

Фирмата има и различен контракт с общината, който тя има желание да приключи. Той е за поддръжка на улиците в регионите " Оборище ", " Сердика ", " Подуяне " и " Нови Искър " против 90 хиляди лв. месечно.

В настрана известие до медиите от 3 октомври строителната компания " ПСТ Груп ", чиито контракт за поддръжка на квартални улици Столичната община възнамерява да приключи, компанията твърди, че извършва " съзнателно " предоставените задачи. Според компанията информацията, че договорът им с общината ще бъдат преустановен, е " неточна информация, или за позволена неточност ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР