Ремонтът на бул. Президент Линкълн в кв. Овча купел в

...
Ремонтът на бул. Президент Линкълн в кв. Овча купел в
Коментари Харесай

Велоалеи по бул."Линкълн" не се предвиждат, обявиха от общината

Ремонтът на бул. " Президент Линкълн " в кв. Овча купел в столицата, който стартира преди седмица не планува велоалея, обясниха от Столичната община. " Не става въпрос за реорганизация на булеварда, а за ремонт на съществуващото платно и на тротоарите ", дадоха отговор общинарите на въпрос на " Дневник ". По план се резервират размерите на уличните платна в двете направления.

Строително-ремонтните действия по бул. " Президент Линкълн " са върху 3.4 км и към този момент започнаха в сектора от ул. " Карел Трънка " до ул. " Сребърни звънчета " като ще се работи на стадии до ул. " Зеленика ", наоколо до бъдещата метростанция. Срокът за довеждане докрай е 28 юни. Движението по булеварда сред ул. " Д-р П. Димков " и ул. " Сребърни звънчета " ще се прави в двете посоки по едното пътно платно.

Ще се подмени асфалтовата настилка, както и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Предвижда се създаване и възобновяване на тротоари от двете страни на булеварда. На трите кръстовища ще бъдат сложени нови светофарни уредби, а уличното осветяване се обновява.

Ремонтът е на стойност 4,8 млн. лева с Данък добавена стойност. Фирмата-изпълнител е " ГБС-Инфраструктурно строителство ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР