Ремонтът на Аспарухов мост се отлага за есента, съобщи кметът

...
Ремонтът на Аспарухов мост се отлага за есента, съобщи кметът
Коментари Харесай

Ремонтът на Аспарухов мост се отлага

Ремонтът на Аспарухов мост се отсрочва за есента, заяви кметът на Варна Иван Портних. Строителните действия по част от оборудването бяха планувани да стартират през месец май. Тя бяха обявени от зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при визитата му в морската столица преди няколко седмици.

„ Преценихме, че след привършване на ремонтите на трите главните булеварди в „ Аспарухово ”, не е подходящо преди сезона да стартираме и ремонт на моста, с цел да не натоварваме ненужно трафика ”, изясни Портних.

Кметът разяснява и желанието за построяването на втори мост над Варненското езеро. При визитата си във Варна предходната седмица министър председателят Бойко Борисов съобщи, че съществено се гледа на плана за ново оборудване и се търсят разновидности за публично-частно партньорство.

„ Това е заложено и в Общия организационен проект. За страдание, в годините обратно доста се е говорило по тематиката, само че нищо не е направено. Не са направени даже главните стъпки като геоложки изследвания. След визитата на премиера тематиката към този момент е на дневен ред и стартираме с нужните стъпки за прецизиране на мястото на оборудването и методите на финансиране. Идеята е да се търси публично-частно партньорство. Това е дълъг развой, тъй като геоложките и предпроектните изследвания ще лишават време. Длъжни сме обаче да стартираме, с цел да имаме подготвеност след намирането на вярната форма сред страна и бизнес да пристъпим към построяването на втори мост ”.

Портних добави, че интерес към плана има от непознати компании, измежду които такива и от Китай. На въпрос на Дарик дали прекосяването по бъдещия мост ще бъде платено Портних отговори „ Не тъкмо това е логиката ”. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР