Ремонт на здрав път - на такъв феномен се натъкват

...
Ремонт на здрав път - на такъв феномен се натъкват
Коментари Харесай

Ремонтират здрав път в Индустриалната зона

Ремонт на здрав път - на подобен феномен се натъкват хората, работещи в Индустриалната зона. Участъкът, по който от време на време се копае, е не повече от 100 метра и съгласно ползвателите му няма никаква причина там да има строителни служащи. Става въпрос за правата сред Трилистник и Стряма, където трафикът непрекъснато е претрупан, тъй като минават тировете със стока на индустриалните предприятия и логистичните бази наоколо. На пет-шест месеца обаче на мястото се появяват строителни служащи и техника, които ту стартират, ту стопират активността си, допълват хората, работещи в Индустриалната зона. Пътят е посипан със знаци, които приканват скоростта да се понижи до 20 км/ч.

Ако по някаква причина решим да избегнем проблематичното трасе, то камионите би трябвало да минат през центъра на Калековец, което също не е допустим вид, показват транспортните компании, които обслужват Индустриалната зона.

Този път не е нов, той е юридически от предходния кмет, само че няма хубава поставка и асфалтът е тъничък. Затова при всеки дъжд пропада, разяснява кметът на Община " Марица " Димитър Иванов. По калкулации на експертите му ремонтът на трасето, включващ добра поставка, отводняване и всички други ограничения за построяването му по всички условия, би коствал на общината 1 млн. лева Тъй като нямаме тези средства, сме принудени непрекъснато да кърпим сектора, сподели Иванов и добави, че ремонтите са на едно и също място, защото там е като мочурище и пътят пропада.

С трасето няма да има проблем, в случай че забраня достъпа на тежкотоварни камиони над 5 тона. Но в услуга на популацията, а в Трилистник са най-големите ни аграрни производители, пуснахме камиони да стигат до селото. Това желаеха с подписка земеделските производители, описа Иванов. Пред " Марица " кметът на Община " Марица " съобщи, че е подготвен на диалози с жителите.

" Ако те кажат да спра достъпа на камионите, ще го направя ", безапелационен е Иванов. И добави, че казусът с пътя е единствено когато оттова минават тежкотоварни коли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР