Ремонт на планетариума и пешеходната зона в Смолян обяви община

...
Ремонт на планетариума и пешеходната зона в Смолян обяви община
Коментари Харесай

Ремонт на планетариума и пешеходната зона обяви община Смолян

Ремонт на планетариума и пешеходната зона в Смолян разгласи община Смолян. Сградата на някогашния тубдиспансер пък ще бъде превърната в Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция, излиза наяве от изявления в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.
За планетариума е очакван главен ремонт, който включва ограничения за енергийна успеваемост, както и обезпечаване на достъп за хора с увреждания, замяна на подови настилки и облицовки, полагане на нови мазилки и боядисване с латекс. Вертикалната планировка планува създаване на рампи и изработка на настилки от тротоарни плочи.
Конструкцията на съществуващата постройка е монолитна, скелетно-гредова. Състои се от колони, греди, стоманобетонови рамки, стоманобетонова черупка (купол) и стоманобетонови плочи. Застроената й повърхност е 972 кв. метра.
Прогнозната стойност на поръчката е 1 386 600 лв.. Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
За пешеходната зона на остарелия център в Смолян е планувано фрезоване на съществуващата настилка и полагане на нова от щампован бетон, ремонт на остарели и полагане на нови цветни бордюри, разчистване и обработка на фуги, импрегниране и лакиране на цялата пешеходна зона. Прогнозната стойност на обекта е 375 000 лева, обезпечени с разпореждане на Министерския съвет.

Ремонтът обгръща главно сектор от клуб „ Топ Старс “ до постройката на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Смолян. Предвижда се и непълен ремонт на наранени сектори от цялата пешеходна зона. Също по този начин е планувано импрегниране и лакиране на щампования бетон по цялата дължина на пешеходната зона, както и разчистване, оформяне и обработка на фугите с подобаващ хидроизолационен пълнител.
За някогашния тубдиспансер, който се намира до Професионалната гимназия по стопанска система, е планувано преустрояване в дневен център за потребностите на жителите с друга форма на деменция и в поддръжка на техните фамилии, както и благоустрояване на дворното пространство.
Сградата е монолитна, стоманобетонна. Междуетажните структури са плочи, а отвесните носещи детайли са колони и шайби. Покривната структура е скатна, дървена, с покритие от керемиди.
Предвидено е създаване на нова асансьорна клетка, разрушение на леки преградни стени, замяна на подови настилки и облицовки, полагане на нови мазилки и боядисване с латекс. Вертикалната планировка включва оформяне на рампа, стълбища, зелени площи, настилки от тротоарни плочи и бордюри.

Площта, засягаща преустройството на постройката е 863 кв.м. Предвидените за задачата средства са в размер на 392 000 лв., обезпечени от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР