Ремонт на пет виадукта на магистрала Тракия в софийско, които

...
Ремонт на пет виадукта на магистрала Тракия в софийско, които
Коментари Харесай

Ремонт на пет виадукта създава условия за задръствания на "Тракия" в софийско

Ремонт на пет виадукта на автомагистрала " Тракия " в софийско, които стартират през днешния ден ще основават условия за тапи до 1 юли. От организация " Пътна инфраструктура " оповестиха, че те ще обиден оборудванията в платното за София та 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км.

Движението в близо 14-километров сектор (между 9-ти и 23-ти км) ще се прави в двете посоки в обновеното през предходната година платно за Бургас (за детайлности вижте видеото). За облекчение на трафика всеки петък от 14 ч. ще има две ленти за Бургас и една за София. В неделя от 14 ч. до 10 ч. в понеделник, когато пътуващите се връщат към столицата, ще има две ленти за София и една за Бургас.

Реверсивно придвижване ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти в посока Бургас ще бъдат в последния работен ден, а за столицата в последния почивен ден.

От АПИ оповестиха, че сега се изкърпва секторът от първокласния път Нови хан и Вакарел, който в дните петък и събота ще се употребява като обходен маршрут за камионите над 12 т, пътуващи за Бургас. От идната седмица, откакто завършат ремонтните действия, се планува в петък от 14 ч. до 20 ч. и в събота от 9 ч. до 14 ч. МПС над 12 т да минават по първокласния път.

Отбиването на придвижването ще става при 5-ти км на автомагистрала " Тракия ", а качването още веднъж на автомагистралата ще е при 23-ти км при пътен възел " Вакарел ".

Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е към 25 млн. лева с Данък добавена стойност. Ще бъде изработен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (52)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР