Ремонт на главен път, който минава през шуменското село Драгоево,

...
Ремонт на главен път, който минава през шуменското село Драгоево,
Коментари Харесай

Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Ремонт на основен път, който минава през шуменското село Драгоево, удвои скоростта и трафика на камиони и коли, които не съблюдават рестриктивните мерки и локалните хора се боят от произшествия с деца и възрастни. Гладкото шосе минава през ул.“Девети септември“ покрай детската градина, учебното заведение и площадка в центъра. Преди ремонта водачите си пазели колите и прекосявали постепенно, в този момент безусловно летят през селото, оплакват се селяни.
 trsh2008-1  trsh2008-1a  trsh2008-1b
За седмица жителите на Драгоево са събрали над 250 подписа и са изготвили Петиция, която ще внесат в Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерство на вътрешните работи и Община Велики Преслав. Настояват да бъдат сложени „легнали“ служители на реда, които да лимитират скоростта на водачите по част от Републикански път ІII-7302. Според тях изкуствени неравности би трябвало да има на двата входа на селото, пред детската градина, тъй като входът й е навръх основния път, в сектора от автогарата до кръговото кръстовище, където попада и ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”.

„Входът на учебното заведение също граничи с основния път и не е обезопасен по никакъв метод, липсват и парапети. На същия път е и детската площадка на селото. Допустимата скорост в този сектор е контролирана с пътни знаци и е 40 км/час, само че след реконструиране и рехабилитация на пътната мрежа по Републикански път ІII-7302, трафикът на коли и камиони през селото се усили доста, като никой не съблюдава ограничаването на скоростта“, пишат локалните хора.
Снимка Личен списък

Пешеходни пътеки има, само че колите минават доста бързо през селото, нещо би трябвало да ги възпира, упорстват локалните хора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР