ремиерът на Република Северна Македония Зоран Заев написа в официалния

...
ремиерът на Република Северна Македония Зоран Заев написа в официалния
Коментари Харесай

Зоран Заев: Стига толкова омраза

ремиерът на Република Северна Македония Зоран Заев написа в формалния си профил във „ Фейсбук”, че македонският и българският народ чакат крачка към другарство, а не тирада на омразата.

В статуса си Заев съобщи, че

сред него и българския вицепремиер Красимир Каракачанов разликата в етноса и идентичността не е единствената ,

само че разликата в техните мирогледи е по-важна и по-сериозна, цитира думите му македонското електронно издание „ Сакам да кажам”.

„ Аз съм македонец, който приказва македонски, приет от целия свят. Каракачанов е българин, който приказва български език, приет в целия свят. Работя за координиране на възгледите за разликите и знам, че това е допустимо единствено посредством продан на хрумвания и отзиви, а не посредством обиди и несъответствуващи послания. Нашите нации чакат крачка към другарство, а не тирада на омразата. Имаше прекомерно доста омраза”, гласи статусът на Заев във „ Фейсбук”.



Преди два дни Каракачанов, помолен да разяснява възгледите на Заев, изразени в изявлението за българска медия отговори, че „ по остарял български бит, знаете,

на българина акъла му идва на идващия ден, по този начин е и с сътрудника Заев”

и добави, че изявлението е „ дребна стъпка в вярната посока”.

Той повтори, че България чака Македония да формализира позициите си в анекс към Споразумението за добросъседство или в ново съглашение, или в протокол с ясна пътна карта за това какво и по кое време ще бъде изпълнено.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР