Реми Тоин е един от любимците на публиката и финалист

...
Реми Тоин е един от любимците на публиката и финалист
Коментари Харесай

Реми Тоин: Вече съм истински българин

Реми Тоин е един от любимците на публиката и финалист в предаването „ България търси гений “ получи българско поданство, откакто дълги години беше жител на нито една страна.

Преди 25 години в столичната болница „ Шейново “ една нигерийка дава живот на момченце и напуща страната. Така стартира историята на Реми. Израства в институция, а преди да навърши пълноправие намира приемна майка – Мария Благоева.

Но не може да стане българин – съгласно закона би трябвало да се откаже от нигерийското си поданство. Той няма такова, тъй като не може да го потвърди – няма никаква връзка с родителите си.

Реми приключва елитно учебно заведение, което му предлага стипендия, с цел да продължи образованието си в Съединени американски щати. Без документи обаче той даже не може да напусне България. И по този начин до неотдавна

Реми към този момент има персонална карта и интернационален паспорт на български жител.

След навършване на пълноправие Реми беше заплашен да бъде затворен в лагер за бежанци или депортиран в Нигерия. Там обаче, също можеше да бъде затворен, тъй като не можеше да потвърди произхода си.

Вече съм същински българин, сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Реми. Той описа, че през годините доста хора, в това число и от властта, са се заели да му оказват помощ, само че най-после отново е оставал без документи.

„ Подсказано ми беше, че би трябвало да си платя. Радвам се, че минах по каналния ред и нещата се случиха, както би трябвало даже не съумях да допускам, когато си взех документите “, коза още младият мъж.

Реми е безапелационен, че желае да остане да живее в България, само че ще пътува, с цел да се усъвършенства в танците.

Вижте във видеото какво още описаха Реми Тоин и неговата приемна майка Мария Благоева!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР