Ремарке на турски ТИР, натоварено с автомобилни гуми, се запали

...
Ремарке на турски ТИР, натоварено с автомобилни гуми, се запали
Коментари Харесай

Запалил се ТИР на АМ Тракия блокира движението за часове

Ремарке на турски ТИР, натоварено с автомобилни гуми, се възпламени на автомагистрала „ Тракия " и изгоря изцяло. Инцидентът стана рано тази заран край Пловдив и за няколко часа блокира придвижването в посока Бургас. Жертви и потърпевши при случая няма, само че десетки пътуващи изгубиха часове в образувалите се тапи по обходните направления.


Тирът превозвал тонове заготовки за гуми и каучукови грайфери от Германия за индустриална база в Турция. На границата сред областите Пловдив и Стара Загора ремаркето на камиона спукало гума. Шофьорът съумял да спре в спешната лента и видял, че товарът е в пламъци.
Фуад Акчай - водач на тира: Огънят доста бързо се разгоря. Спряха и български водачи. Взеха пожарогасители, аз също имах два, само че не успяхме - огънят беше мощен и се възпламеняваше още веднъж.
Три противопожарни екипа от Пловдив също се присъединили в гасенето. Но 10 тона каучук изгорели на автомагистралата. Движението към Бургас в 25 километров сектор сред Пловдив и Първомай беше спряно за часове.
Ст. инсп. Дамян Велчев - шеф група „ Пътна полиция - Кат Пловдив ": Предприели сме дейности за обезопасяване на маршрута и изчистване платната на автомагистрала Тракия ".
От високата температура огънят бързо се е популяризирал и в тревните площи до автомагистралата, единствено бързата интервенция на пожарникарите е предотвратила по-големи вреди. Обходният маршрут сътвори неудобства и комплициране за пътуващите рано сутринта по автомагистрала Тракия.

Около обед опожареното ремарке беше изтеглено от автомагистралата, а придвижването към Стара Загора и Бургас - възобновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР