релищно задържане на четирима непълнолетни младежи в Пловдив. След продължителна

...
релищно задържане на четирима непълнолетни младежи в Пловдив. След продължителна
Коментари Харесай

Непълнолетен предизвика зрелищна гонка с полицията

релищно задържане на четирима малолетни младежи в Пловдив. След продължителна гонка по основни улици и булеварди те са били блокирани от полицията в центъра на града. Оказало се, че става въпрос за 16-годишен възпитаник от техникума по автотранспорт и трима негови спътници, описват в предаването

Зрелищният екшън се е разиграл в неделя следобяд. Автопатрул на Пътна полиция се опитал да спре със стоп палка червен мерцедес, който минал с висока скорост през кръстовището на булевардите "Мария Луиза " и "Източен " в Пловдив. След близо 4-километрова гонка, автомобилът с четирима души в него е блокиран в региона на пазара.

"Не желаеха да слязат от автомобила, дърпаха вратите, което наложи потреблението на помощни средства - белезници. Водачът на 16 години няма по какъв начин да има шофьорска брошура ", споделя основен контрольор Виктор Празов - шеф на „ Охранителна полиция “ – Пловдив.

Младежът, управлявал автомобила, е откаран за разпит в Четвърто районно ръководство на полицията.

"Дава пояснение, че е взел ключовете, без да е питал родителите си, само че фактът, че го е направил, че си е разрешил да се качи на 16 години, е задоволителен. Той е заплашил неговия живот, живота на спътниците, които са били с него и всички участници в придвижването. И най-много на всички чиновници, които са имали директна заплаха за своя живот ", добави контрольор Празов.

След задържането неправоспособният лидер е тестван на място за алкохол и опиати, като и двете проби се оказват негативни.

"Съставен е акт за административно нарушаване по три точки - за недееспособен лидер, не стопира на подаден сигнал от полицейския чиновник и ръководи нерегистрирано МПС, защото МПС-то е било с изтекли директни номера, а точно през месец юли е изтекла регистрацията ", прибавят от Министерство на вътрешните работи.

Началникът на „ Охранителна полиция “ - Пловдив насочи апел към родителите да беседват със своите деца, с цел да не се позволява втори подобен случай, който може да бъде съдбовен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР