Религиозни археолози в Израел твърдят, че са намерили камъкът, на

...
Религиозни археолози в Израел твърдят, че са намерили камъкът, на
Коментари Харесай

Сензация: Откриха ли археолози изчезналия кивот?! СНИМКИ

Религиозни археолози в Израел настояват, че са намерили камъкът, на който в миналото е бил положен Ковчегът на завета, прочут още като изчезналият кивот.

Библейската бомба бе хвърлена от откриватели от Университета в Тел Авив, които са намерили храм на 3 100 години покрай днешния град Бейт Шемеш.
Библейски учени имат вяра, че кивотът съдържа десетте божи заповеди, с които Моисей е слязъл от планината Синай.


Те настояват още, че кивотът се бил положен на голяма квадратна маса.

Каменната маса е била покрита с животинска тор, което, съгласно археолозите, е дело на фиилистинците.

Археолозите настояват още, че камъкът удивително сходен на митичния "голям камък ", разказан в Първата книга на Самуил в Стария завет.

Той е бил употребен за това, върху него да седи кивотът, откакто е дошъл в Бейт Шемеш, когато филистинците са го върнали на израелците.

Реликвата е била дълга 8.5 метра и съвършено квадратна.


Разкопките на храма от 12-и век преди христа разкриха, че по-късно той е бил ограбен и „ съзнателно опозорен “ от филистинците, които са го трансформирали в огромен обор.

Легендарният Ковчег на завета е издирван от археолозите епохи наред. По легендата му даже бе сниман филм. Става дума за "Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот "

Смята се, че постройката на 3 100 години е храм, тъй като тя е отдалечена от жилищните здания, има по-здрави стени и сочи на изток, по посока на изгряващото слънце.
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР