Религиозната полиция в Саудитска Арабия разследва момиче, разходило се на

...
Религиозната полиция в Саудитска Арабия разследва момиче, разходило се на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия разследва момиче, облякло къса пола

Религиозната полиция в Саудитска Арабия проверява момиче, разходило се на обществено място по къса пола и тениска, откриваща ръцете ѝ и с дължина малко над кръста. Девойката разгласява видеото в Туитър и провокира крайни реакции - от гняв и апели за арест до утвърждение за смелостта ѝ.

Ако това беше красота на чужденка, очарованието на талията и очите ѝ нямаше да провокира последици, само че тъй като е саудитска хубост, изисква съд, написа тя.

Младата жена - модел на име Кулод, споделя в обществената мрежа клипа, на който се вижда по какъв начин тя върви край историческа цитадела. Тя е облечена като туристка - пола, тениска, слънчеви очила. Това облекло нарушава строгия дрескод за дамите в мюсюлманската страна. Мюсюлманките там би трябвало да носят необятни плебеи, наречени " абая " на обществено място, както и забрадки. Забранено им е да карат и са отделени от мъжете, с които нямат роднинска връзка.

Видеото бе споделено през последния уикенд. Жената върви по пуста улица в укреплението в село, намиращо се на към 155 км северно от столицата Рияд.

لو كانت اجنبية كان تغزلوا بجمال خصرها وفتنتة عيناها.. بس لانها سعودية يطلبوا محاكمتها! #مطلوب_محاكمة_مودل_خلود
pic.twitter.com/ttYqynySN2
— فاطمة العيسى (@50BM_) July 16, 2017

Районът е Наджд - един от най-консервативните в Саудитска Арабия, родното място на уахабизма. 

Под видеото се изсипаха огнени мнения, искащи отплата, а писателят и мъдрец Ваел ал-Джасим написа, че е бил " шокиран да прочете тези гневни, плашещи туитове ".

" Помислих си, че е бомбардирала или умъртвила някого. Оказа се, че става въпрос за полата ѝ, която не харесват. Чудя се по какъв начин " Вижън 2030 " може да оцелее, в случай че тя бъде задържана ", прибавя той, имайки поради програмата за промяна, оповестена предходната година от 31-годишния коронован принц Мохамед бин Салман.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР