Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската

...
Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската
Коментари Харесай

Монтират релефна карта в Морската градина

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина ще бъде сложена на входа на парка край Слънчевия часовник.

Дейностите по слагането й са съгласувани с Националния институт за монументи на културата и ще се извършат в интервала от 11-ти до 21-ви юли. Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет, и се финансира по фонд "Култура " към Община Варна, със средства от университета и персонално от създателя.

Релефната карта включва 3D макетни изображения на 28 обекта и монументи на културата, ситуирани в и към Морската градина – измежду които Алеята на възрожденците, Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният спектакъл, Дворецът на културата и спорта, Обсерваторията, Делфинариумът, Зоологическата градина и други. Те са ситуирани върху специфичен фундамент, на който има информация на български, на британски език, употребена е и брайловата писменост, в помощ на хората със зрителни увреждания, изясни младият проектант.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР