Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин

...
Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ участва в работна среща във връзка със съвместно проектно предложение с Аристотеловия университет

Ректорът на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ проф. доктор Николай Марин взе присъединяване в работна среща, която се организира в гр. Солун, Гърция. На срещата участваха още шефът на дирекция „ Научни и просветителни стратегии “ проф. доктор Иванка Станкова, ръководителят на катедра „ Теория и методика на физическото образование “ доцент доктор Даниела Томова и специалистът в отдел „ Международно съдействие “ Станислав Грозданов.

На срещата бе разисквано присъединяване в взаимно планово предложение с Аристотеловия университет и Общината в гр. Терми по Програма ИНТЕРРЕГ VI-A Гърция – България 2021 – 2027.

Основни цели на програмата са възстановяване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в региона на образованието, образованието и ученето през целия живот, възстановяване на отбраната и опазването на природата и биологичното многообразие, усилване на ролята на културата и устойчивия туризъм за икономическото развиване и други

По време на събитието бе доказана готовността на Югозападния университет да взе участие като водеща институция или като сътрудник в трансграничен план с тематична устременост, обвързвана със спортния туризъм.

В края на срещата ректорът на Аристотеловия университет проф. Хараламбос Фидас връчи на проф. доктор Николай Марин почетния знак на Аристотеловия университет.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР