Ректорът на Висшето училище по мениджмънт във Варна доцент Тодор

...
Ректорът на Висшето училище по мениджмънт във Варна доцент Тодор
Коментари Харесай

Несебър може да се превърне в учебен център за туристическия бранш

Ректорът на Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна доцент Тодор Радев приканва да бъде открит филиал на университета в Несебър. Предложението му е обвързвано с от дълго време известния за всички, работещи в този отрасъл факт, че туризмът ни губи от неналичието на обучителен център за фрагменти.

Според Радев Несебър има потенциал и ще развие мощен Център за професионално образование, подготовка и преквалификация в туризма. По думите му, общината с най-големия леглови фонд и оформилата се като мека на летния туризъм в страната е подобаващото място за основаване на съвременна база за образование на бъдещите експерти.

От неналичието на такава многопрофилна просветителна конструкция в туризма в България страда от години целият бранш, безапелационен е ректорът.

Първата част от този дълготраен проект към този момент е почнал да се осъществя. Благодарение на напъните на общинския консултант Атанас Терзиев и договарянията му с управлението на ВУЗ-а, още от 2020-а в Несебър ще бъде оголен филиал на университета, който е топ 20 в международните ранглисти за образование на фрагменти в туризма.

Що се отнася до решаването на казуса с базата, в която би трябвало да се настани филиалът, Терзиев предложи тя да бъде в Центъра за просвета и обучение „ Артиум “ в града.

Тук е моментът да напомним, че в края на предходната година той беше е избран за победител в състезанието „ Сграда на годината 2018 “ в категория „ Сгради просвета и монументи на културата “. Именно с архитектурата си, разположената в сърцето на новия град, постройка и цялостната реорганизация на площад „ Жулиета Шишманова “, която резервира главните правила на несебърската архитектура без да се търси подражателство на съответни форми или реплика на дадена историческа ера, впечатлиха журито на състезанието.
Културният и градски център на Несебър се трансформира в новото място за насърчаване и обогатяване на всевъзможен тип културна активност, като в това време остави жива онази непреходна културна последователност, направила Несебър международно прочут град.
Това предложение явно се понрави на ректора на на Висшето учебно заведение по мениджмънт, който дефинира концепцията като много подобаваща и съобщи, че ще бъде добре университетът да наеме зали за образование точно там.

По самодейност на Терзиев, предлагането следва да премине през необятно публичен разискване с жителите.

Доцент Радев дефинира "Артиум " като добра опция за първите студенти, тъй като при старта си програмата за образование ще стартира до 40 души. И се надява тя да се разрасне доста, защото за работещите в бранша на разнообразни изпълнителски позиции, ще бъде от особена изгода да преминат през курсовете на филиала.

"Има съществени проблеми с наемането на чужденци за сезона - езикова преграда, културни специфики и по този начин нататък. Факт е, че в идващите години страната ни ще бъде подвластна от служащи от трети страни. Но с цел да има действителни триумфи за бизнеса от това влагане, значима част за чиновниците - чужденци е те да имат доста положителни директни ръководители, които ние можем да подготвим ", обосновава предлагането си доцент Радев.

С разгръщането на обучителната база ще се търсят други разновидности. "В приключен тип Центърът ще има образователни кухненски лаборатории, рецепции, бар,ще има най-хубавото качествено съоръжение и модерни технологии, с цел да могат курсисти и студенти да минат през целия развой в действителна конюнктура и да са добре готови. Силните фрагменти са движеща мощ за смяна в туризма. Без положително качество в обслужването, ние не можем да реализираме триумфи в туризма. Най-важното в него не са инвестиции и вложения, колкото положителното обслужване и вежливостта ", счита Радев.

Учебното заведение,което управлява в този момент към този момент сполучливо притегля студенти от страната и чужбина, а експертите, които го приключват, работят с огромните компании по целия свят, стана ясно от думите му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР