Ректорът на Тракийски университет, проф. Добри Ярков посрещна в Стара

...
Ректорът на Тракийски университет, проф. Добри Ярков посрещна в Стара
Коментари Харесай

Тракийски университет стартира сътрудничество с Изследователски институт в Давос

Ректорът на Тракийски университет, проф. Добри Ярков посрещна в Стара Загора проф. Бойко Георгиев – шеф на стратегия „ Биомедицинско развиване “ към на в Давос.

По време на визитата гостът и ректорското управление разискаха опциите за бъдещо съдействие сред института и старозагорската „ алма матер “. 

Изследователският институт, учреден през далечната 1958 година,  е един от най-престижните и водещи центрове в света, предлагащ образование на експерти, изследователска и развойна активност в региона на травматологията, гръбначните болести, краниалната, лицево-челюстната и ветеринарната хирургия.  Институтът е част от Фондация „ АО “ – неправителствена организация, сплотяваща в световна мрежа водещи хирурзи от целия свят.

 „ Основният фокус на нашата програмна активност са регенеративната травматология и ортопедия, биомедицинското развиване и предклиничните проучвания “ – описа гостът, проф. Георгиев. „ Също по този начин интензивно работим и в региона на транслационната медицина – всички наши проучвания са основани на действителни клинични проблеми като са ориентирани към на практика използвани решения. Работим интензивно и в региона на следдипломното образование, в границите на което водещи травматолози от целия свят споделят с практикуващи експерти своя скъп опит при работа с ортопедични импланти. В тази връзка имам вяра, че съдействие с такава авторитетна просветителна институция като Тракийски университет ще бъде извънредно ползотворно и за двете страни и ще даде платформа за изява както на бъдещите медици, по този начин и на нашите проучвателен екипи. ”

В края на визитата бе реализирано единодушие за сключване на рамков контракт, по силата на който Тракийски университет и Изследователският институт ще работят интензивно в разнообразни посоки като учебен продан на студенти, преподаватели и експерти, основаване на взаимни научни екипи, както и реализиране на обща научно-изследователска активност. В най-кратки периоди предстоят да бъдат финализирани детайлите по съглашението и то да бъде приведено в деяние.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР