Ректорът на Техническият университет във Варна Росен Василев е уличен

...
Ректорът на Техническият университет във Варна Росен Василев е уличен
Коментари Харесай

Уличиха ректорът на ТУ-Варна в плагиатство

Ректорът на Техническият университет във Варна Росен Василев е махленски в плагиатство на показани дисертационен и научни писания, при придобиване на научната степен " лекар на науките " и заемане на академичната служба " професор ".

След постъпили сигнали в МОН, комисията по академична нравственос е направила инспекция.

В сигналите на професорите Ф. и М. се твърди, че съвсем всички глави от дисертацията на Росен Василев , показана за отбрана, както и останалите писания, са преписани, някои на 100 %, от публикации и дисертации на негови сътрудници от ТУ - Варна и от непознати създатели.

От мненията на тримата арбитри в отчета излиза наяве, че е налице плагиатство и Росен Василев е показал за лични писания, които са били напълно или отчасти написани от различен. В тях липсва и позоваване или цитиране. Тези писания Василев е употребявал за придобиване на научната степен " лекар на техническите науки ".

В състезанието за професор той е показал и като лични изявления редица непознати писания, като техните създатели даже не са представени или посочени в библиографията. Според арбитрите с тези дейности той несъмнено е направил плагиатство.

В своето мнение професорът декларира, че е употребявал непознати писания в своите изявления, като някои е цитирал, други - не, защото някои от тях са писани от него в съавторство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР