Ректорът на Техническия университет във Варна е отстранен за плагиатство.

...
Ректорът на Техническия университет във Варна е отстранен за плагиатство.
Коментари Харесай

Ректорът на ТУ-Варна е отстранен: днес министър Вълчев назначи и.д.

Ректорът на Техническия университет във Варна е отхвърлен за плагиатство. Днес министърът на образованието Красимир Вълчев е назначил краткотрайно изпълняващ длъжността на мястото на проф. Росен Василев, заяви пресцентърът на МОН.
 България е първенец по плагиатство  Плагиат ли е ректорът на ТУ-Варна? Отговорът на проф. Росен Василев до OFFNews  За първи път в България ректор на университет си отива за плагиатство
И. д. ректор става проф. доктор инж. Розалина Стефанова Димова. 

До момента проф. Димова бе заместник–ректор по научната, научно-приложна и планова активност в университета. Тя е учител по „ Комутация и мултиплексиране в телекомуникациите “, „ Телекомуникационни мрежи “ и „ Цифрови преносни системи “.

Проф. Димова ще извършва длъжността до избирането на нов ректор, като ще има всички пълномощия и отговорности на ректор на висшето учебно заведение, в това число да освободи от академична служба предшественика си и да провежда провеждането на предварителни избори за нов ректор.

С прекратяването на трудовия му контракт, Росен Василев ще престане да бъде професор - академичната служба, която е заел на база 90 до 100% преписани непознати писания, съгласно Комисията по академична нравственос към министъра на образованието. Миналата седмица тя разгласява отчет, съгласно който Василев е станал по същия метод и лекар на науките. Научната степен също се лишава.

Констатациите в отчета вижте ТУК .

Днес на уеб страницата на ТУ-Варна бе оповестено известие от името на Росен Василев, в което той е представен да споделя, че протичащото се е дело на " клеветници " и съставлява " опити за груба интервенция в академичната автономност ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР