Ректорът на Софийския университет професор Анастас Герджиков се извини за

...
Ректорът на Софийския университет професор Анастас Герджиков се извини за
Коментари Харесай

Ректорът на Софийският университет се извини за рекламата на телевизия Алма Матер

Ректорът на Софийския университет професор Анастас Герджиков се извини за рекламата, която телевизия " Алма Матер " популяризира в обществените мрежи и Plovdiv24.bg Ви осведоми.

Опитът ни да осигурим място за изява на студентите и за излъчвания, свързани с обучение, просвета и просвета, като развием университетската телевизия, стартира с неточност, призна Герджиков, като напомни клипа за студентски кастинг, качен във Facebook.

По думите му клипът е провокирал основателната рецензия от страна на обществеността и медиите, тъй като естетиката и посланието му не са съответствали на университетския жанр, който обществото чака от Софийския университет.

" Ние одобряваме тази обективна рецензия и се извиняваме за позволената неточност, само че сред медиите имаше и такива, които не съобразиха, че в този 30-секунден клип, който не е предаван в ефир, а е предопределен за Facebook, подлагат на критика хармония и послания, каквито те самите оферират на фена ежедневно ", разяснява проф. Герджиков в словото си във връзка празника на СУ, съобщи Българска телеграфна агенция. За нас тези повишени условия значат, че обществото си дава сметка, че университетът е над пошлостта, устрема към самоцелна популярност и несериозното отнасяне на значимите тематики, уточни той.

Преподавателите от ФЖМК с реакция след скандалната реклама на Алма матер тв

Ректорът означи, че СУ е най-старият и максимален университет на България, предлагащ най-високо качество на образованието и даващ най-високи научни резултати. Университетът предлага образование в 120 бакалавърски специалности, над 400 магистърски и близо 200 докторски стратегии. В него получават образованието си 21 хиляди студенти във всички просветителни степени.

В Деня на Свети Климент Охридски (25 ноември) най- остарялото висше учебно заведение - Софийският университет, празнува своя празник. Тази година университетът отбелязва 130-ата си годишнина.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше посетител на тържественото отбелязване на празника.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР