Ректорът на Софийски университет Св. Климент Охридски проф. Анастас Герджиков

...
Ректорът на Софийски университет Св. Климент Охридски проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Анастас Герджиков излиза в платен отпуск за предизборната кампания

Ректорът на Софийски университет " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков е подал заявление за отпуск от 4 октомври до 21 ноември 2021 година Това оповестиха от пресцентъра на образователното заведение пред кореспондент на.

Припомняме, че предприемчив комитет, отпред на който е някогашният народен представител от ГЕРБ Радомир Чолаков на Герджиков за президент и полк. Невяна Митева за вицепрезидент. Те са подкрепени от партията на Бойко Борисов, а от Движение за права и свободи също обявиха поддръжка при възможен балотаж. В края на предходната седмица конситуционалистът Пламен Киров , че няма спънка Герджиков да е претендент за президент, само че би трябвало да подаде молба за отпуск.
 Чолаков: Служебният кабинет не е мощен, няма да окаже резултат върху акцията за президент Чолаков: Служебният кабинет не е мощен, няма да окаже резултат върху акцията за президент
Смятаме, че България заслужава да бъде показана пред останалия свят от проф. Герджиков, България заслужава той да бъде подпомаган в...

В интервала, в който отстъства, той ще бъде заместван от тримата заместник-ректори, които и до този миг имат пълномощие да го съставляват – доцент Георги Вълчев, проф. Елиза Стефанова и проф. Васил Маринов . Президентските избори, в които Герджиков ще взе участие са планувани за 14 ноември, а възможен балотаж ще е на 21 ноември.

В известието се прецизира, че става дума за заплатен отпуск, тъй като проф. Герджиков има огромен брой дни необработен отпуск, а в такива случаи практиката в Софийския университет е да се взема заплатен отпуск при всяка опция, с цел да се понижи размерът на бъдещото обезщетение за невзет отпуск. 

Според член 161 на Изборния кодекс претендент, който е държавен или локален орган или заема работа в администрацията на държавен или локален орган, като се изключи претендент за общински консултант, наложително употребява по собствен избор неплатен длъжностен отпуск или заплатен годишен отпуск за времето от регистрацията до оповестяване на резултатите от изборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР