Ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева е поискала

...
Ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева е поискала
Коментари Харесай

Ректорът на Русенски университет подаде оставка

Ректорът на Русенския университет проф. доктор Велизара Пенчева е поискала да бъде предварително освободена от поста. Тя застана отпред на висшето учебно заведение преди две години. Желанието на проф. Пенчева се оповестява в публично изказване към членовете на академичната общественост, преподавателите и студентите.

Ректорът изясни, че това е персонално и непринудено решение, което никога не е тичане от отговорност, а е обвързвано с това, че административните отговорности на ректора лишават огромна част от креативното му време. „ Уверявам Ви, че в идващите години ще употребявам това време по-ефективно още веднъж в името на университета. “, съобщи Пенчева.

В изказването си тя изяснява, че времето, в което е управлявала университета не е било от лесните, поради демографската рецесия, обвързвана с намаляването на кандидат-студентите. Въпреки това постигнатите резултати демонстрират една по-устойчива Алма матер. Увеличен е броят на признатите студенти, както и дотацията за университета, оголен е нов филиал във Видин, научните резултати са по-добри.

Заради желанието на проф. Пенчева за предварително освобождение от ректорския пост, Академичният съвет би трябвало да свика Общи заседание на университета на 20-ти февруари, за осъществяване на частични избори. До провеждането на избор функционалностите на ректор ще продължи да извършва проф. доктор Велизара Пенчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР