Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов прие на работна

...
Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов прие на работна
Коментари Харесай

Здравеопазването и туризма обсъдиха в МУ Варна ректорът на вуза и министър Димитров

Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Валентин Игнатов одобри на работна среща министъра на туризма господин Илин Димитров. Във фокуса на диалозите бяха пресечната точка сред опазване на здравето и туризъм, опциите и вероятностите за развиване на здравния туризъм в България, както и туризмът и опазването на здравето и здравната помощ в огромните курортни комплекси. На срещата участваха още шефът на най-голямата болница в Североизточна България УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна проф. доктор Силва Андонова, зам. ректорът по „ Международно съдействие, акредитация и качество “ проф. Тодорка Костадинова и изпълнителният шеф на КК „ Златни Пясъци “ АД господин Кирил Кирилов, оповестяват от висшето образователно заведение.

По време на срещата проф. Игнатов акцентира, че за спокойствието на туристите е значимо да имат обезпечена здравна помощ в областите ортопедия, кардиология, неврология и педиатрия на място в курортите, с цел да бъдат избавени човешки животи. Той увери министър Димитров, че УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна е подготвена да поеме огромен размер от пациенти във всички посоки като се изключи акушерство и гинекология.

Като добър образец за съдействие сред областите здравеопазване  и туризъм бе посочен хотелски комплекс „ Естрея “ в КК „ Св. Константин и Елена “, където пациентите получават квалифицирана здравна помощ в Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна.

В края на срещата министър Димитров връчи в символ на признателност за работата на МУ-Варна на Ректора проф. доктор Валентин Игнатов почетна грамота на Министерство на туризма и икона. От своя страна проф. Игнатов връчи на министър Димитров почетен плакет на МУ-Варна и грамота за забележителния принос в развиването и одобряването на Медицински университет – Варна в региона на медицинския и здравен туризъм.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР