Рекордьорката по брой участия на олимпийски игри сред гимнастиците -

...
Рекордьорката по брой участия на олимпийски игри сред гимнастиците -
Коментари Харесай

Лишиха легендарната Чусовитина от правото да бъде знаменосец на Узбекистан

Рекордьорката по брой участия на олимпийски игри измежду гимнастиците - Оксана Чусовитина, е надълбоко афектирана от обстоятелството, че без пояснение е била лишена от правото да бъде знаменосец на националния тим на Узбекистан на церемонията по откриването на Игрите в Токио, оповестява ТАСС.

За 46-годишна гимнастичка Игрите в Токио ще бъдат осми в кариерата. При мъжете в спортната гимнастика рекордьор е Йордан Йовчев с 6.

" Казаха ми, че няма да нося знамето. И това е, нямаше повече пояснение. Разбира се, доста съм афектирана. Когато ме попитаха първоначално споделих, че несъмнено ще го направя. В последна сметка това е последната ми олимпиада, доста желаех да нося знамето на церемонията по откриването ", сподели тя.

Снимка: Getty Images

През 2016 година Чусовитина влезе в Книгата с върховете на Гинес като единствената жена в света, взела участие на седем олимпийски игри. На възраст от 41 години и 56 дни тя стана и най-възрастната участничка в олимпийските надпревари по спортна гимнастика, като зае и седмо място на прескок в Рио.

Само 13 състезатели са взели участие допълнително от седем олимпийските игри, само че измежду тях няма представители на гимнастиката. Рекордът принадлежи на канадеца Йън Милър, който взе участие 10 пъти в шампионатите по конен спорт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР