Рекордьорката по брой спечелени титли от Големия шлем Серина Уилямс

...
Рекордьорката по брой спечелени титли от Големия шлем Серина Уилямс
Коментари Харесай

Серина Уилямс се обиди на Шарапова

Рекордьорката по брой извоювани трофеи от Големия шлем Серина Уилямс показа, че по никакъв начин не е очарована от автобиографията на Мария Шарапова, излязла през септември предходната година. Американката е сюрпризирана от това какъв брой доста е прочела за себе си в книгата и от метода, по който Шарапова си изяснява обстоятелството, че има 19 загуби от 21 мача против нея.

Рускинята твърди, че Уилямс я ненавижда и постоянно играе със завист против нея поради мъчителната загуба във финала на “Уимбълдън” през 2004 година. Тогава Маша е видяла съперничката си да плаче в съблекалнята и я чула да споделя: “Никога повече няма да изгубя от тази…”

“Мисля, че книгата съдържа 100% клюки. От това, което чух и прочетох, съм много разочарована. Плакала съм в съблекалнята след доста загуби и това е обикновено. Правят го и други. Това демонстрира пристрастеност и предпочитание за победа. Все отново, беше край на “Уимбълдън”. Щеше да е необичайно, в случай че не се бях разплакала. Емоционална съм и не го укривам. Това, което се случи тогава, трябваше да си остане там. Не е хубаво да го разказваш в книга и да се опитваш да унизиш различен човек”, разяснява Серина.

“Бях радостна, когато излезе книгата. Исках да я прочета, само че се оказа, че в нея има прекомерно доста написано за мен. Честно казано, изненадах се. Освен това, не всичко е истина. Не изпитвам отрицателни страсти, само че в известна степен съм афектирана от тези клюки. Винаги съм твърдяла, че дамите би трябвало да се поддържаме една друга. Вдъхновявам се от сполучливите дами. Тя (Шарапова - б.р.) играеше доста добре преди наказването. Сега още веднъж е във форма. Срещу всяка тенисистка играя на лимита на опциите си, тъй като и те играят по същия метод против мен. Винаги би трябвало да съм готова”, продължи американката.

Тя има общо две провали от Шарапова, и двете през 2004 година. Оттогава Серина завоюва 18 следващи мача против рускинята, а в този момент следва нова среща посред им на осминафиналите на “Ролан Гарос”.

“Шарапова е любимец. Тя се завърна преди близо година, а аз напълно скоро. Сега просто се пробвам да схвана до каква степен съм стигнала и какво би трябвало да подобря. Мачът против нея ще е още един тест. Тя постоянно играе добре тук. Надявам се да видя на какво равнище съм и да продължа да прогресирам”, показа Уилямс.

Двете се срещнаха за последно на четвъртфиналите на “Australian Open” през 2016 година, когато Серина завоюва с 6:3, 6:1, а по-късно завоюва купата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР