Рекордьорът с пет титли в надпреварата Севиля се класира по

...
Рекордьорът с пет титли в надпреварата Севиля се класира по
Коментари Харесай

"Севиля" се промъкна в сетния миг на 1/2-финал в Лига Европа

Рекордьорът с пет трофеи в конкуренцията " Севиля " се класира по трагичен метод за 1/2-финалите в Лига Европа. Испанският отбор завоюва футболната борба с британския " Улвърхемптън " с 1:0 с попадение две минути преди края на постоянното време на ст. " Шауинсланд Райзен Арена " в Дуисбург (Гер).

Решаващия гол в 88-ата мин. означи аржентинският нападател Лукас Окампос след центриране на съотборника си в националния тим на " гаучосите " Евер Банега. През първото полувреме британците пропуснаха да поведат рано в резултата, откакто в 11-ата мин. Раул Хименес не съумя да вкара от дузпа, отсъдена за препъване на страховития Адама Траоре.

При първото си присъединяване на 1/2-финал от 2016 година, когато за финален път завоюва Купата на УЕФА, " Севиля " ще се изправи против различен британски тим - гранда " Манчестър Юнайтед ". Двубоят е на 16 август на ст. " Райн Енерги " в Кьолн, където ще се играе и финалът на 21 август.

За другото място в него ще спорят италианският " Интер " и украинският " Шахтьор ". Тимът от Донецк преодоля 1/4-финалите със звучна победа над швейцарския " Базел " довечера - 4:1 на ст. " Фелтинс Арена " в Гелзенкирхен. Головете за спечелилите осъществиха четирима бразилци - някогашният нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш във 2-рата мин., Тайсон в 22-рата, Патрик в 75-ата от дузпа и Додо в 88-ата. Почетното попадение за швейцарците вкара Рики ван Волфсвинкел във втората минутата на добавеното време.

 

1/4-ФИНАЛИ (10-11 август)

" Манчестър Юнайтед " - " Копенхаген " 1:0 (с прод.)

" Интер " - " Байер " (Леверкузен) 2:1

" Шахтьор " (Донецк) - " Базел " 4:1

" Уулвърхемптън " - " Севиля " 0:1

 

1/2-ФИНАЛИ (16-17 август)

(А) " Севиля " - " Манчестър Юнайтед "

(Б) " Интер " - " Шахтьор " (Донецк)

 

ФИНАЛ (21 август)

Победител А - Победител Б
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР