Рекордьорът с 20 титли от Големия шлем“ Роджър Федерер засипа

...
Рекордьорът с 20 титли от Големия шлем“ Роджър Федерер засипа
Коментари Харесай

Федерер: Джокович пренаписа историята

Рекордьорът с 20 трофеи от „ Големия шлем “ Роджър Федерер засипа с похвали победилия го Новак Джокович, който след триумфа си в Синсинати стана първият тенисист с кариерен „ Златен Мастърс “.

„ Новак изцяло заслужаваше да победи, не бях задоволително добър. Всичко е наред. Седмицата беше добра, само че се веселя, че завърши, би трябвало да почивам. Новак е популярен първенец и считам, че фокусът би трябвало да е ориентиран към обстоятелството, че той пренаписа историята, а не върху това, че пропусках ретурите на вторите му сервиси. Постижението му е фантастично и се надявам, че е извънредно горделив и благополучен от него. В края на кариерата ще се направи равносметка на достиженията му и в случай че се търси най-великото нещо, което е направил, може би ще бъде точно този „ Златен Мастърс “, оставяйки настрани всичките му трофеи от Големия шлем и така нататък “, разяснява Федерер след финала, написа Блиц.

„ Предишните генерации даже не можеха да се целят в нещо сходно. Да, съществуваха Mercedes Benz Super 9 сериите, само че имаше специалисти на всички разнообразни настилки. Изведнъж обаче темпото спадна, тенисистите започнаха да играят от главната линия – чак тогава се появи късмет да се завоюват всички четири „ мейджъра “ или всички 9 Мастърса. С всяко идващото потомство считам, че възможностите да се направи нещо сходно ще нарастват, само че той е първият, който го направи. Смятам, че е доста мъчно да се завоюва Мастърс, тези трофеи не идват елементарно. Той се оправи може би по-добре от всички други, тъй че поздравления за превъзходното достижение. “

„ Според мен краят на годината ще бъде доста трогателен, тъй като още веднъж всички ще бъдат здрави. Приятно да се види, че Новак се завърна, Милош още веднъж играе превъзходен тенис, Стан още веднъж наподобява стабилен, същото се отнася и за Нишикори… Това са все хора, които липсваха на Тура през последните 9-10 месеца. Ще бъде занимателно. Не считам, че съм любимец, в моите очи те са – Рафа и Новак. Радвам, се че равнището ми е някъде там, би трябвало да привикна с другите топки. Надявам се 10 години по-късно още веднъж да имам шанса да реализира нещо особено на US Open “, приключи Маестрото с упованията си за Откритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР