Рекордьорът по трофеи от турнира за Купата на Германия Байерн

...
Рекордьорът по трофеи от турнира за Купата на Германия Байерн
Коментари Харесай

Съставите на Байерн и Айнтрахт

Рекордьорът по титли от шампионата за Купата на Германия Байерн (Мюнхен) посреща Айнтрахт (Франкфурт) във втория полуфинал от тагодишната конкуренция. Вчера Байер (Леверкузен) с лекост преодоля четвъртодивизионния Саарбрюкен (3:0), а през днешния ден баварците ще се опитат да стигнат до финала за трета поредна година. За състава на Ханзи Флик е спомагателна мотивация, че противник на " Алианц Арена " е тъкмо Айнтрахт, който ги победи в разногласието за оценката през 2018 година. Тогава отпред на " орлите " беше Нико Ковач, който към този момент имаше подписан контракт с Байерн.

Байерн е печелил купата общо 19 пъти, а Айнтрахт има 5 трофея. Финалът преди две години не е единствен посред им. Те се срещнаха в последния мач от шампионата и през 2006-а, когато мюнхенци се постановиха с 1:0.

Unsere Startelf gegen Frankfurt! #packmas #FCBSGE pic.twitter.com/55QRpJRF0Y
— FC Bayern München (@FCBayern) June 10, 2020 Преди малко повече от две седмици Байерн разгроми Айнтрахт с 5:2 в 27-ия кръг от Бундеслигата и мнозина чакат немският гранд още веднъж да реализира безпроблемен триумф. След подновяването на сезона баварците са в серия от пет победи и вкараха 17 гола. Айнтрахт пък се отдалечи от зоната на изпадащите с успехите на непознат терен против Вердер (бремен) и Волфсбург, само че през миналия уикенд се провали вкъщи против Майнц 05 и загуби с 0:1.

Атаката на Байерн ще води намиращият се във превъзходна форма Роберт Леванодовски. Полякът и Томас Мюлер ще са осъдени за гостуването на Борусия (Мьонхенгладбах) след няколко дни, само че през днешния ден са титуляри. Тиаго Алкантара към този момент е възобновен, само че остава на пейката. По фланговете ще атакуват Кингсли Коман и Иван Перишич. Хърватинът е предпочетен пред Серж Хнабри, който изпитва болки в гърба.

Unsere Startelf für das @DFB_Pokal-Halbfinale beim @FCBayern #FCBSGE #DFBPokal #SGE pic.twitter.com/cZi1Pqrw6G
— Eintracht Frankfurt (#BlackLivesMatter) (@Eintracht) June 10, 2020 Айнтрахт е без санкции Филип Костич и това е най-големият проблем за наставника Адолф Хютер. Мястото на сърбина заема Тимъти Чандлър. В предни позиции " орлите " ще разчитат на португалеца Андре Силва, а най-близо до него ще работи Мият Гачинович. Себастиан Роде излиза против някогашния си тим, а навън поради травми са Желсон Фернандеш и Гонсало Пасиенсия.

Гостите ще излязат с фланелки, на които е изписан слоганът „ Животът на черните има значение “. По този метод клубът показва поддръжката си в битката против расизма.

Купа на Германия, полуфинали:

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - АЙНТРАХТ (ФРАНКФУРТ)

БАЙЕРН (4-2-3-1):
Нойер; Павар, Боатенг, Д. Алаба; А. Дейвис; Кимих, Горетцка; Перишич, Т. Мюлер, Коман; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик
АЙНТРАХТ (3-5-2):
Трап; А. Туре, Д. Абрахам; Хинтерегер; Н'Дика, Илзанкер, С. Роде, Д. Коор, Чандлър; Гачинович, А. Силва
Старши треньор:
А. Хютер

СЪДИЯ:
М. Фриц
СТАДИОН:
" Алианц Арена "

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР