Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер продължава убедително

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер продължава убедително
Коментари Харесай

Федерер все така безмилостен в Australian Open

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер продължава безапелационно отбраната на трофея си в Australian Open, откакто още веднъж не даде сет на противника си. Маестрото спря “колегата си по бекхенд с една ръка ” Ришар Гаске с 6:2, 7:5, 6:4 за единствено 121 минути, като позволи едвам втория си пробив в шампионата досега, само че той не се оказа съдбовен.

Швейцарецът ще срещне сензацията от Унгария Марон Фучович, който преди няколко дни изхвърли 13-ия подложен Сам Куери, а по-късно бе безапелационен в три сета против различен дебютант в Мелбърн - Николас Кикер.

Срещу Гаске Федерер бе безукорен от начален удар, като вкара 65% от първото си подаване и завоюва цели 80% от разиграванията след него, както и 42% от тези след втори сервис. Той наниза цели 42 уинъра против 27 на Гаске, който в действителност не се показа зле и даже се понрави на почитателите със зрелищните си печеливши удари от бекхенд.

Малките елементи в пет гейма доведоха до брейковете на Федерер, който завоюва мача на посрещане, реализирайки прословут минаващ бекхенд. Единственият пробив, който той позволи, бе за 4:3 в третия сет, като тогава имаше миг от петнадесетина минути на по-слаба работа с краката от негова страна.

Той обаче повишаваше равнището си в решителните моменти и действително с късни пробиви взе втория и третия сет, доказвайки статута си на любимец номер 1 за оценката. За 16-и път в кариерата си Федерер минава първата седмица на Australian Open.

Беше с напрежение в последните минути. Третият сет можеше да стигне до тайбрек и нищо не се знаеше. Мачът беше равносилен. Той се показа на отлично равнище. Може би през днешния ден направих малко повече неточности, защитавайки се. Предимството ми беше, че имах малко по-добър сервис от него през днешния ден ", разяснява Федерер. На осминафиналите швейцарецът ще срещне Мартон Фучович (Унгария).

25-годишният Фучович, 85-и в международната класация, доближи за първи път в кариерата си до четвъртия кръг на шампионат от Шлема след триумфа над аржентинеца Николас Кикер с 6:3, 6:3, 6:2.

" Познавам го незадълбочено. Беше в Швейцария през предходната година. Приятно момче е. Работи крепко и настойчиво. Добър е от дъното на корта. Радвам се, че знам нещо за него и ненапълно какво мога да чакам от него ", разяснява Федерер. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР