Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че
Коментари Харесай

Федерер: За момента не виждам причина да тренирам

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер призна, че за момента тренира, защото смята за завръщането на тениса към момента е надалеч и няма причина да го прави. Професионалният тур при мъжете и дамите е замразен от началото на март насам, като управителните организации АТП и WTA се надяват тенисът да се завърне през август с шампионатите в Северна Америка, само че това към момента е под въпрос.

"В момента не упражнявам, тъй като, почтено казано, не виждам причина да го върша. Доволен съм от физическото си положение и мисля, че завръщането на Тура е надалеч. Също по този начин мисля, че е значимо за душeвността ми да се насладя на тази отмора, тъй като съм играл толкоз доста тенис преди този момент. Когато се приближим до възобновяване на шампионатите и имаме ясна цел, която да преследваме, тогава ще бъде супер стимулиран да упражнявам ", показа международният номер 4.

Швейцарският маестро съобщи, че се надява, когато тенисът се завърне, това да се случи с почитатели по трибуните. "Не мога да си показва празен корт. Надявам се това да не се случва. За нас, несъмнено, е допустимо да играем без почитатели. Но се надявам Турът да може да се завърне в обичайния си тип. Подновяването на тениса би трябвало да изчака, до момента в който е допустимо най-малко половината или една трета от трибуните да са заети от почитатели. За мен да играем огромни шампионати пред изцяло празни трибуни би било доста мъчно ", разяснява 38-годишният Федерер. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР