Рекордьорът по титли от Големия Шлем Рафаел Надал, стигна до

...
Рекордьорът по титли от Големия Шлем Рафаел Надал, стигна до
Коментари Харесай

Надал: Трудностите са зад гърба ми, играя свободно за първи път от година и половина

Рекордьорът по трофеи от Големия Шлем Рафаел Надал, стигна до изключителна победа след 6:3 6:3 против Даниил Медведев на полуфиналите в Акапулко. Испанецът за следващ път показва през този сезон, че има още доста какво да покаже, откакто повиши съотношението си на победи-загуби през 2022-ра до 14-0. Манакорецът завоюва втори триумф над руснака, който от понеделник ще бъде международен номер 1, откакто го победи и на финала на АО през предишния месец, с цел да вдигне рекордната 21-ва купа от Шлема. Невероятната форма на Рафа пристигна като голяма изненада за всички фенове на спорта, откакто той заради тежка травма бе заставен да пропусне втората половина от предходната година и се завърна на спортно равнище едвам през януари този сезон.

По време на своята конференция след триумфа си в мексиканския град Надал бе помолен да обясни малко по отношение на хроничната си контузия на крайници. Испанецът съобщи, че все още се състезава, без да изпитва дискомфорт в десния крайник, като добави, че се усеща,,свободен " и най-тежките му дни са зад него. Също по този начин 35-годишният манакорец благодари за дълголетната си кариера, разяснява финала на АО, днешния дуел и идния мач за трофея в Акапулко. Ето и какво тъкмо показа 21-кратният притежател на трофеи от Шлема:

,,Понякога имам по-добри и други по-лоши дни. Това е част от моето всекидневие. Към този миг мога да играя без предели - нещо, което не можех да върша за последната година и половина. В много случаи играех с болежка и имах проблеми. Сега се усещам свободен. Това е невероятна сила и се любувам. Опитвам да давам максимума от себе си и да реализирам най-хубавите резултати.



Имам страхотна кариера, по-успешна, в сравнение с съм си представял, и най-много продължителна. Да играя през днешния ден тук, е подарък. Опитвам да правя оценка всичко, което ми се случва всеки ден. "

Рафа също по този начин си напомни финала на Аустрелиън Оупън:,,Всеки мач е друг. Условията са разнообразни и всичко се трансформира. Вторият сет беше доста трогателен, мисля, че имаше невероятни точки. През първия считам, че той опита да играе по-агресивно от нормално, и аз персонално нямах проблем с това. Направих няколко неточности, играх добре тактически и сервисът ми работеше чудесно. Мисля, че това беше денят, в който сервисът ми се показа на най-високо равнище в хода на шампионата ", показа още той.

,,След като осъществих пробив през днешния ден, той доста увеличи равнището си, стартира да играе доста нападателно, не допускаше грешки, много променяше траекторията в ударите си и използваше къси топки. Спасих 11 брейкбола в границите на два гейма, което си е чиста лотария. Трябва да му отдадем заслуга и на него. В точките за пробив, които спасих, играх доста добре, като провокирах неточности от негова страна " - разяснява испанецът за компликациите в полуфинала през днешния ден.



,,Това е значим мач, в който играх против международния номер едно на обичаната му настилка, макар че изискванията бяха повече на моя страна. В общи линии това е победа на извънредно високо равнище, защото играх доста добре през целия дуел. Винаги пробвам да бъда спокоен, само че е ясно, че да бъда финалист през тази седмица, значи доста. Трябва да съм на 100% подготвен за идващия ми мач " - приключи трикратният първенец от Акапулко в своето изказване.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР