Рекордьорът по преференции в страната на тези избори е д-р

...
Рекордьорът по преференции в страната на тези избори е д-р
Коментари Харесай

Рекордьор по преференции измести Делян Добрев в МИР Хасково

Рекордьорът по преференции в страната на тези избори е доктор Георги Станков от ГЕРБ-СДС, съобщи bTV. С 13 655 гласа подадени персонално за него, вторият в листата на обединението в Хасковски многомандатен изборен регион измести лидера Делян Добрев.

Половината от преференциите Станков е получил в Свиленград и в родния си Любимец. Оказва се, че в пограничния регион съвсем всички го познават. Някои настояват, че харесват Станков поради работата му до момента като народен представител.

" Водачът на листата е защитаван от изборното законодателство и доста, доста мъчно би изнемощял от това да бъде в Народното събрание. Това е моето пояснение, че партийните структури са припознали Станков като втория партиен претендент след нашия лидер ", разяснява пред малкия екран Румен Стоянов от ГЕРБ.

Местните партийци изясняват изборния феномен и с борбата сред партийна и гражданска квота в листата.

В листите на Българска социалистическа партия, да вземем за пример, в три области четвъртият излиза напред в листите – във Велико Търново, Враца и Добрич четвъртите в листите на партия №4 в бюлетината (Симеон Вачков, Генади Събков и Румен Мунтянов) излизат пред останалите претенденти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР