Рекордьорът по мачове за българския национален отбор и дългогодишен капитан

...
Рекордьорът по мачове за българския национален отбор и дългогодишен капитан
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Трябва да се страхуват от мен, защото ако реша, мога да бъда правилния човек!

Рекордьорът по мачове за българския народен тим и дълготраен капитан на „ лъвовете “ Стилиян Петров даде изявление за " Sportal.bg ", в което разяснява информациите, че може да се кандидатира за президент на БФС. Според него родният футбол има потребност от смяна, само че досега не е видял с човек с изразена визия и стратегия. Самият той изрично разгласи, че не желае да се замесва в битката за президентския пост във футболната ни централа.

" Дали аз съм верния човек? Не мога да отговоря. Доста хора се пробват да доближат до мен по друг метод. Ще се веселя да се появи някой с проект, конструкция, с метод на работа, с екип. Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки споделя, че не желае да демонстрира екипа си, с цел да не го видят. Или пък не споделя, какво ще трансформира, с цел да не го изкопират другите. Досега не съм видял човек, който да излезе със мощна тактика, със мощна ръка и с визия за измененията, които ще бъдат направени “, съобщи футболист №1 на България за 2003 година

" Когато всичко е наред - не се вършат промени. За страдание при нас не върви. Затова споделям, че не мога да кажа дали съм верният човек. Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа откровено? Дали би трябвало да се опасяват от мен? Да! Защото, в случай че реша, може би ще бъда верния човек, защото съм самостоятелен от никого. Това е при мен най-силното нещо. А дали желая да се забърквам в това? Искам да го кажа непосредствено – не “, добави някогашният капитан на националния тим.

Стилиян Петров признава, че поддържа Димитър Бербатов в опита му да влезе в ръководството на родния футбол и да започва наложителните промени. Той обаче се тормози от обстоятелството, че самите български футболни хора не желаят никакви корекции. Бягат от новото, не желаят да се учат от другите.

Според Стенли последните национални селекционери са се оправдавали от неналичието на качествени играчи, а не са поставяли съответна цел.

" Навремето, може да сме били най-слабия тим, само че постоянно имахме сложена цел от треньорите. А в тима на България има единствено една цел – наложително гонене на класиране “, съобщи игралият 105 пъти за Родината.

Петров уточни като ярък лъч в шампионата ни Лудогорец и съобщи, че само за разградчани се приказва в чужбина, когато става дума за български футбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР