Рекордьорът по мачове в националния отбор по футбол Стилиян Петров

...
Рекордьорът по мачове в националния отбор по футбол Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стилиян: Скоро ще кажа дали ще се кандидатирам за БФС

Рекордьорът по мачове в националния тим по футбол Стилиян Петров разяснява дали би се кандидатирал за президент на БФС. Той сподели и по какъв начин се оправя със обществената изолираност поради пандемията от ковид. Сподели още забавни неща за живота си, за децата си, за татко си и за битката с левкемията. Бившият капитан на национални тим беше посетител в " Шоуто на Николаос Цитиридис " по bTV.

" Опитвам се да затягам синовете, изключително в тази обстановка, да им въведа режим на тренировки. Имат задания, които би трябвало да извършват у дома. Опитват се да хитруват, само че не съумяват. Минал съм по същия път. По-строг съм като треньор, като родител брачната половинка ми е по-строга. Но въпреки всичко са две момчета. Ако бяха девойки, несъмнено щеше да е по-различно. Те не одобряват добре обстановката. Не обичат да упражняват с мен, тъй като изисквам повече неща от тях, само че това може да им помогне в живота, в случай че желаят да се развиват в спорта или в живота ", счита Стилиян.

След това той приказва за живота си по време на битката с рака и по какъв начин още оттогава е привикнал да бъде в изолираност.

" В сложните обстановки най-важни са поддръжката, вярата и търпението. Живеем в 21 век и изолацията е нещо ново в живота на един човек. При мен изолацията продължи година и 3 месеца. Беше доста дълъг интервал. Тогава до мен беше само моята брачна половинка. Дори в избрани моменти и децата ми нямаха право да влизат в стаята, което правеше нещата още по-трудни. Това, през което прекосяваме сега, всички като мен, които са минали през сложни моменти, обаче знаят какъв брой е значима тази изолираност с цел да предпазим себе си и другите ", сподели Стенли.

" Баща ми е доста срещу интернет. Той е от остарялата школа. Трябваше да приказваме доста по какъв начин да се защищава, тъй като той има и здравословни проблеми. Малко е неотстъпчив, само че се веселя, че слуша и си стои у дома ", разкри някогашният халф.

В този миг в предаването бе пуснато малко обръщение на Альоша Петров към сина му.

" Той цялостен живот ми вика Петров. Много се веселя, че ми насочи такова обръщение. Той е футболен човек. С него повече приказваме за футбол, което е забавно. Обсъждаме мачове, проучваме мачове по света, в България. На първо място към този момент са внуците. Онзи ден имах съревнование с тях на " крачета ". Аз стопирах някъде към 1300, огромният спря към 430, а дребният - на 68. Значи имат още дълго да практикуват до момента в който ме настигнат. Аз доста работя с децата си, това е значимо за тях - контролът на топката. Малките неща от време на време са по-важни от огромните ", добави Петров.

После той описа за първите си години в Селтик.

" Когато подписах със Селтик осъзнах, че съм доста обратно освен физически, освен механически, само че и в доста други съставни елементи. Тогава видях какъв брой е значимо да знаеш езика, да можеш да общуваш. Това бе проблем, който трябваше да наваксам бързо. Тогава имах другар, който държеше бургер ван и за мен това бе доста прекрасен интервал, тъй като се виждах с хора, общувах, започнах да приказвам езика. Малки неща, които ме доближаваха до съблекалнята, а това бе доста значимо. Не съм продавал бургери, само че изялждах по 3-4 дневно. Ако видиш фотоси от този интервал, ще забележиш, че съм няколко кг над нормата ", показа Стилиян.

" Много небрежно влязох в атмосферата, в метода на мислене в Шотландия. Това бе доста значимо за мен. Успях да се впиша в съблекалнята, да поддържам връзка със съотборниците си. Те започнаха да ме одобряват по по-различен метод. Тогава видях какъв брой значимо е да мога да споделям, да съм част от съблекалнята и да съм част от един огромен клуб ", сподели още роденият в Монтана футболист.

Стенли бе доста емоционалев в описа си по какъв начин е посрещнат от целия стадион от почитателите на Астън Вила след оздравяването си.

" Това бе първото ми допиране до футболния свят. Преди това година и четири месеца бях на интензивна терапия, минах по-интензивното лекуване и това бе първият ми досег до футболната общност, което беше доста прочувствено. Преди да създадем този мач, аз бях доста нервозен и прочувствен за това какво да чакам и какво ще се получи, само че това остава един прочувствен миг, който ще помня за цялостен живот ", показа Стенли.

Накрая бе зачекнат и въпросът дали в действителност счита да се кандидатира за президент на БФС.

" Много се веселя, че моето име са спряга за този пост. Но да не забравяме, че аз съм отвън България към този момент 20 години, което е и добре и не доста добре. Защото бъдещият президент би трябвало да бъде със мощен екип. Това при мен е огромен проблем. Да, анализирал съм, гледал съм, желая да погледна съществено на нещата, дали има късмет за смяна, дали може да се промени нещо, дали хората желаят тази смяна. Мисля, че има много по-силни претенденти от мен, само че в случай че и моето име е забъркано, оглеждам нещата, правя оценка ги и може би след няколко месеца, когато се реши за конгреса, ще разглася и финалното си решение ", отговори загадъчно Петров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР