Рекордьорът на България в тласкането на гюле Героги Иванов намери

...
Рекордьорът на България в тласкането на гюле Героги Иванов намери
Коментари Харесай

Георги Иванов лекува травми в пандемията

Рекордьорът на България в тласкането на гюле Героги Иванов откри изгода от ковид изолацията. 35-годишният деец ще лекува остаряла контузия в рамото, поради която не съумя да разкрие своя цялостен капацитет през предходната година.

“Имам болежки, които се надявам да отшумят по време на пандемията. С тези проблеми нямаше по какъв начин да подтиквам мощно предишното лято. Опитах да възстановя рамото с тренировки, само че не става. Сега вървя от време на време на стадиона в Сливен или в парка, която разрешава времето. Залите не работят. Реално не съм хващал гюлето от месец “, призна пред “България днес” Георги Иванов.

Ветеранът ще гони присъединяване на четвърта олимпиада. Той към момента не е покрил норматива за квота, само че се надява следващата година да е в топ форма.

“Когато реалокираха олимпиадата, я карам малко по-айляк – майтапи се Жоро Гюлето. – Но задачата ми е ясна – да покрия норматив.”

Застояването не е проблем за състезателите в тласкането на гюле. При тях множеството килограми значат спомагателна мощност.

“При мен не е тъкмо по този начин. Имам две дискови хернии и протрузия. Гледам да не качвам над 133 кг, тъй като по-късно чувствам болежка. Сега в тази пандемия даже съм свалил”, добавя Георги Иванов.

bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР