Рекордното количество хероин, открито на 7 февруари на Пристанище Варна

...
Рекордното количество хероин, открито на 7 февруари на Пристанище Варна
Коментари Харесай

Куха фирма от Търговище е получател на хероина от Дубай

Рекордното количество хероин, намерено на 7 февруари на Пристанище Варна - Запад, е разкрито от митничарско куче.
Първоначално инспекцията с рентген на битумните ролки, в които е била скрита дрогата, не реагирала на опиат. Затова се е наложило съмнителните ролки да бъдат тествани в допълнение, заяви заместител основният шеф на Групово дело "Митническо разузнаване и следствие " Светослав Владимиров.



Според него митническият чиновник от Търговище, който е хванат и следва да бъде упрекнат в наркотрафик, е заловен с помощта на съдействието на сътрудниците му. Според Владимиров, това е първото такова количество дрога, засечено на българска морска граница. Заради пандемията трафикът евентуално е пренасочен по море, добави Владимиров.
Търговищката компания - адресат на контейнерите, в действителност е развивала активност в Шумен, само че съгласно апелативния прокурор на Варна, Владимир Чавдаров, става дума за компания, която няма дейна активност все още. Собственикът й е арестуван и следва да му бъде повдигнато обвиняване.
Предвиденото наказване за това закононарушение е отнемане от независимост от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв..
Предполага се, че голямото количество дрога не е предопределено за българския пазар, а става въпрос за канал за трафик на опиати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР