Рекордно високите цени на тока принудиха частните железопътни компании в

...
Рекордно високите цени на тока принудиха частните железопътни компании в
Коментари Харесай

Невиждано: Скъпият ток принуди частните ЖП компании да спрат работа, заплашени са от фалит



Рекордно високите цени на тока принудиха частните железопътни компании в страната да прекратят активността си през днешния ден. Това е невиждан случай, в който влаковите транспорти са блокирани.

От сектора дефинират цената на тока от 824,55 лева за мегаватчас като убийствена. Според тях, в случай че днешната цена на тока задържи или се усили това ще ги докара до банкрут.

От през днешния ден е блокиран и Интермодалният терминал край Пловдив, който на ден обслужва над 200 тира. Досега те бяха превозени в посока Турция и назад по стоманен път, с цел да се понижат разноските и въглеродните излъчвания и да се редуцира чакането по границата.

„ За първи път се случва това прекъсване. Превозвачът е решил да спре услугата заради цената на високия ток “, изясни пред БТВ Цанко Станчев, шеф на Интермодален терминал-Пловдив.

Днес за следващ ден има повишаване на тока в България. В сегмента „ Ден напред “ на самостоятелната енергийна борса цената се повиши до 824,55 лева за мегаватчас. Увеличението е с съвсем 155 лева по отношение на предходния ден.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР