Рекордно висока оценка от 9,59 е получило за срок от

...
Рекордно висока оценка от 9,59 е получило за срок от
Коментари Харесай

Морската Алма матер прие 571 студенти и 45 курсанти

Рекордно висока оценка от 9,59 е получило за период от 6 година Висшето военноморско учебно заведение „Никола Вапцаров“ от Националната организация за оценяване и акредитация към Министерски съвет.

„Това е третият най-голям резултат в историята на акредитационния развой в България“, разгласи началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров по време на тържественото разкриване на новата образователна година.

Прагът на най-старото ни висше техническо учебно заведение за първи път прекрачиха 45 курсанти, 511 студенти и 60 бъдещи бакалаври за Висшето транспортно учебно заведение, които ще се образоват по взаимна стратегия. Морската ни Алма матер са предпочели и 140 чужденци от Европа, Азия и Африка. Най-многолюдна е групата от 39 анголци, които ще учат за механици и капитани. Приети са и 105 бъдещи магистри.

„Направихте образован избор. Тук ще получите качествено обучение, отговарящо на всички интернационалните стандарти. Поемате сложния път по преодоляването на една комплицирана специалност, която изисква отдаване, само че и ще ви се отплати с добра реализация. Убеден съм, че можете и ще допринесете за развиването на българската морска общност“, приветства първокурсниците проф. Медникаров.

Той напомни, че високата оценка на ВВМУ „Никола Вапцаров“ се дължи на обновяването на материалната база, която разполага с най-модерните тренажори за образование.

„Горд съм, че ВВМУ е в челната десетка на морските университети в света, а дипломите ни се признават в доста от водещите в световен проект морски държави“, акцентира проф. Медникаров. Той даде за образец Япония, чието транспортно министерство е сертифицирало ВВМУ и по този начин възпитаниците му непосредствено могат да стартират работа на кораби под флага на Страната на изгряващото слънце.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР