Рекордно висока 14-дневна смъртност от началото на епидемията у нас.

...
Рекордно висока 14-дневна смъртност от началото на епидемията у нас.
Коментари Харесай

Рекорден пик на 14-дневната смъртност у нас

Рекордно висока 14-дневна смъртност от началото на епидемията у нас. Стойностите демонстрират 28,5 на 100 000 души, като пикът е доближат на 7 ноември и това е върхова стойност от началото на разпространяването на ковид у нас. Това демонстрират данни на страницата на



Картата на България към този момент е напълно оцветена в алено във връзка с 14-дневната заболяемост на 100 000 от COVID-19. Общо 26 са областите, попадащи в тъмночервената зона. Смолян и Кърджали остават отвън нея, само че и те към този момент са оцветени в алено.

Новите случаи са 4955 за последното денонощие, като 147 са изгубили борбата със болестта. Пациентите в болница са над 8500. Увеличават се и тези в интензивни отделения.

България е отпред и в международната статистика по брой смъртни случаи на глава от популацията, свързани с COVID-19. В страната ни с население 6,9 милиона души умрелите за първото денонощие на тази седмица са 334. В прилежаща Румъния с население 19 милиона, смъртните случаи са 240.

На този декор от на следващия ден стартира издаването на зелен документ за хора с висок брой антитела. Прогнозата на здравните управляващи е, че това няма да понижи интереса на хората към имунизация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР