Рекордно висок брой британци смятат, че Брекзит е грешка. Това

...
Рекордно висок брой британци смятат, че Брекзит е грешка. Това
Коментари Харесай

Рекорден брой британци съжаляват за Брекзит

Рекордно висок брой британци считат, че Брекзит е неточност. Това демонстрира социологическо изследване на YouGov, извършено този месец, оповестява " Ройтерс ".

Според 57% от жителите на Англия решението за овакантяване на Европейския съюз през 2016 година е било неправилно, а едвам 32% го смятат за вярно.

Повече от половината - 55% - декларират, че биха дали своят вот за наново присъединение към Европейски Съюз, против 31%, които биха дали гласа си за оставане отвън Съюза, в случай че през днешния ден се организира референдум.

YouGov показва, че резултатите означават " умерена смяна " по отношение на януари 2021 година, когато 49% заявиха, че биха дали своят вот за наново присъединение, а 37% - за оставане отвън Европейски Съюз.

През май министър председателят Риши Сунак уточни, че Брекзит носи ползи и даде за промер водещата си политика за свободни пристанища и понижаване на Данък добавена стойност, които съгласно него ще доведат до поевтиняване на бирата и санитарните артикули.

Според икономистите обаче е малко евентуално свободните пристанища - специфични зони с данъчни и митнически облекчения и опростени търговски разпореждания - да подтикват стопанската система на Англия. Те обаче може да имат лимитирана стойност като инструмент за районно развиване.

Британските бизнес вложения съвсем не са нарастнали от средата на 2016 година, за разлика от други развити стопански системи. Въпреки че икономистите, подкрепящи Брекзит, означават, че капиталът е повишен мощно през годините преди 2016 година и е трябвало да се забави, бизнес изследванията дефинират Брекзит като една от аргументите за стагнацията.

Проучването на YouGov, извършено измежду над 2000 британци, демонстрира, че все още 63% считат Брекзит по-скоро за неуспех, в сравнение с за триумф, спрямо 12%, които гледат на него по-скоро като на триумф. Други 18% пък смятат, че той не е нито едното, нито другото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР